De Limburgse Sabine Appermont

Met haar 57 jaar is Sabine Appermont zowat de benjamin van de toekomstige Coost-bewoners. De goedlachse Limburgse verloor haar hart aan de Belgische kust als piepklein meisje. En uiteindelijk verruilde ze de groene vergezichten voor de zilte zeelucht. In 2010 stond haar wereld plots stil. Sabine kreeg de diagnose van PLS, een zeldzame spierziekte. Maar met een ontembare positieve energie gooide ze haar leven over een totaal andere boeg en heel binnenkort start ze een gloednieuw hoofdstuk bij Coost in Oostende. Dit is haar inspirerende verhaal …

Nog een beetje kind, maar bovenal een liefdevolle moeder. Zo zou Sabine Appermont zichzelf het liefst omschrijven. Jarenlang zorgde deze warme vrouw voor haar ouders om erna vol toewijding te helpen bij ouderen en gehandicapten in de thuisverpleging. Telkens met een komische noot. Vandaag wordt ze op haar beurt omringd door zorgzame mensen zoals haar 25-jarige dochter en haar persoonlijke assistent.

Oplossingen wikken en wegen

Sinds vorig jaar zit ik in een elektrische rolstoel. Dat was een ingrijpende verandering, zowel fysiek als mentaal. Al snel merkte ik dat mijn appartement niet langer beantwoordde aan mijn comfort en veiligheid. Daarom ging ik op zoek naar een geschikte oplossing. Aan een verbouwing hing een te hoog prijskaartje, voor een rusthuis voelde ik me veel te jong. En mijn lieve dochter wou ik alle vrijheid geven om haar weg te vinden. Toen ik de voordelen van een assistentiewoning ontdekte, twijfelde ik geen moment.

"Mijn katten verhuizen gewoon gezellig mee. Als dat niet fantastisch is!"

Klein dorp in de grote stad

Sabine vergeleek verschillende projecten in de buurt, maar Coost stak er voor haar met kop en schouders bovenuit. “Ik was meteen onder de indruk van het historische pand met het prachtige loodglas. Alsof oud en nieuw naadloos in elkaar overvloeien, een authentiek dorpje in de grote stad. Het huiselijke gevoel zat helemaal goed, dus ik hakte de knoop door. Ik koos voor een assistentiewoning op de derde verdieping - vlakbij de lift - met grote ramen, twee ruime slaapkamers, een eigen terras en toch voldoende rust en privacy. Een weloverwogen beslissing. Zo kan ik uren in de zon zitten, samen met mijn katjes die ook meeverhuizen. En kan ik eveneens een vriendin uitnodigen voor een weekendje Oostende bij me thuis. Heerlijk, toch?!”

Huiselijkheid en veilige omkadering

Over extra troeven hoeft Sabine niet lang na te denken. “De zorgverlening en veilige omkadering staan hoog op mijn verlanglijstje, gezien mijn situatie. Coost lost die moeiteloos in met professionele hulp en inwonende conciërges. Bovendien liggen de assistentiewoningen in het centrum, op een boogscheut van openbaar vervoer, leuke winkels en smakelijke eetadresjes. Momenteel woon ik vlakbij, dus het is bijzonder fijn dat ik in mijn vertrouwde omgeving kan blijven. Ver moet de verhuiswagen niet rijden. Ik kijk er enorm naar uit om Coost te verblijden met mijn komst! (lacht)”

Sabine Appermont
Interesse in een assistentiewoning? Of wil je graag vrijblijvend een bezoek brengen?
Contacteer Dominique Vandendriessche op 0473 59 11 47 of via dominique@coost.be.

Bel
Bel ons op
051 33 30 60
Ga
Alfons Pieterslaan 86
Amsterdamstraat 63
Oostende
Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken, op basis hiervan verbeteren wij de website continue. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met de verwerking van de verkregen gegevens.

Meer informatie over cookies